Activiteiten

Stilteweekenden voor mannen o.l.v. Ernst Haagsman

Data komende weekenden:

3 – 5 februari 2023 – Stilteweekend in klooster Nieuw Sion, Diepenveen. Gereserveerd voor een groep uit Rotterdam.

14 – 16 april 2023 – Stilteweekend in Abdij Lilbosch, Echt. Kosten € 190. Voor maximaal 5 deelnemers. Aanmelden voor 1 maart 2023. Zie pagina ‘contact’.

9 – 12 november 2023 – Driedaags Stilteweekend, in principe voor wie eerder is geweest. Op een prachtige rustige locatie in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen, vlakbij Deventer. We beginnen op donderdag met de avondmaaltijd en vertrekken zondagmiddag na de lunch. Kosten € 310. Voor aanmelden zie pagina ‘contact’.

Kloostertuin Nieuw Sion

Volgend voorjaar: Stiltewandeling met Ernst

In maart en april ga ik graag met jou persoonlijk erop uit, om een wandeling in een mooi natuurgebied te doen. Onderweg is er ruimte voor een goed gesprek, vogels kijken (want dat is ook mijn passie) en natuurlijk stilte en een meditatief moment. We beginnen om 10.00 uur ergens in midden Nederland en sluiten om 13.00 af met een lunch. Kosten € 50 p.p. Opgave via de Contact pagina.

Data: in principe op een vrijdag in maart en april op aanvraag

Stilteweekenden o.l.v. Lucas Boersma

Mijn vroegere medewerker Lucas Boersma organiseert Stilteweekenden in samenwerking met “Leven vanuit rust”. email: info@leven-vanuit-rust.nl

Kapelraam Abdij Lilbosch

Stilteweekenden voor vrouwen

Rita van Herk organiseert Stilteweekenden voor vrouwen. Zij is verbonden met de getijdengemeenschap van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen en is daar retraitebegeleider. Als je interesse hebt, kun je je bij haar aanmelden via mailadres: ritavanherk@gmail.com

StilteWorkshop
Hoe leer ik om God in de stilte te zoeken en naar zijn stem te luisteren. Een workshop van minimaal 1,5 à 2 uur. Deze kun je aanvragen voor je groep of gemeente Kosten € 150 plus reiskosten.

Stilteweekend voor je gemeente
De afgelopen jaren heb ik op aanvraag meerdere malen een Stilteweekend voor een groep mannen en/of vrouwen van een gemeente geleid. Als je dit zou willen neem dan contact met mij op. Doe dit 6 tot 9 maanden van tevoren in verband met het vinden van een geschikte locatie.

Workshop leven zonder stress

In deze workshop leer je hoe je vanuit de rust kunt leven op de Benedictijnse manier. Je zou het ook kunnen noemen: Benedictijns time-management.

Kosten voor een Workshop zijn € 150 plus reiskosten. Op aanvraag en in overleg.

Workshop Lectio Divina

Hoe lees je zo de bijbel dat het je echt raakt. Lectio Divina betekent een goddelijke manier van de bijbel lezen. In deze Workshop leer je in vier stappen hoe het lezen van het Woord echt diep je hart kan raken.

Stilte dienst

In de vorm van een dienst of meeting geef ik een introductie over “leven vanuit de Stilte”. Aanvraag in overleg voor je groep of gemeente.