Activiteiten

Stilteweekenden voor mannen o.l.v. Ernst Haagsman

Data komende weekenden:

9 – 11 februari 2024 – Stilteweekend voor mannen in Klooster Nieuw Sion, Diepenveen vlakbij Deventer. Gereserveerd voor de huisgroepen uit Rotterdam. Het weekend begint vrijdagmiddag om 15.00 uur en duurt tot zondagmiddag 14.00 uur. De kosten zijn € 220 p.p. Er is plaats voor 12 deelnemers. Aanmelden voor 5 januari 2024.

26 – 28 april 2024 – Stilteweekend in Klooster Nieuw Sion, Diepenveen vlakbij Deventer. Gereserveerd voor de huisgroepen uit Rotterdam, zowel mannen als vrouwen. Het weekend begint vrijdagmiddag om 15.00 uur en duurt tot zondagmiddag 14.00 uur. De kosten zijn € 220 p.p.. Er is plaats voor 12 deelnemers. Aanmelden voor 22 maart 2024.

15 – 17 november 2024 – Driedaags Stilteweekend, in Klooster Nieuw Sion, Diepenveen vlakbij Deventer. In principe voor wie eerder is geweest.

Klooster Nieuw Sion ligt op een prachtige rustige en bosrijke locatie. De Trappisten monniken zijn naar Schiermonnikoog vertrokken en nu woont er een leefgemeenschap van christenen. Dagelijks zijn er ook een aantal getijdendiensten in de kerk.

Kloostertuin Nieuw Sion

Stiltewandeling met Ernst

Ik ga er graag met jou op uit, voor een stiltewandeling in een mooi natuurgebied. Onderweg is er ruimte voor een goed gesprek, vogels kijken (want dat is ook mijn passie) en natuurlijk stilte en een meditatief moment. We beginnen om 10.00 uur en sluiten om 13.00 af met een lunch. Als je dit wat lijkt neem dan contact met mij op.

Kosten zijn afhankelijk van waar we gaan wandelen. Als we in mijn omgeving (Montferland) gaan wandelen zijn de kosten € 50 p.p. Als we ergens elders in Nederland gaan wandelen dan komen daar mijn reiskosten a € 0,21 per km bij. Opgave via de Contact pagina.

Wanneer: in principe op een donderdag of vrijdag. Aanvragen via de contactpagina

Stilte Workshop
Hoe leer ik om God in de stilte te zoeken en naar zijn stem te luisteren. Een workshop van minimaal 1,5 à 2 uur. Deze kun je aanvragen voor je groep of gemeente Kosten € 150 plus reiskosten.

Workshop leven zonder stress

In deze workshop leer je hoe je vanuit de rust kunt leven op de Benedictijnse manier. Je zou het ook kunnen noemen: Benedictijns timemanagement. Kosten voor een Workshop zijn € 150 plus reiskosten. Op aanvraag en in overleg.

Workshop Lectio Divina
Hoe lees je zo de bijbel dat het je echt raakt. Lectio Divina betekent een goddelijke manier van de bijbel lezen. In deze Workshop leer je in vier stappen hoe het lezen van het Woord echt diep je hart kan raken.

Stilteweekend voor je gemeente
De afgelopen jaren heb ik op aanvraag meerdere malen een Stilteweekend voor een groep mannen en/of vrouwen van een gemeente geleid. Als je dit zou willen neem dan contact met mij op. Doe dit ruim van tevoren in verband met het vinden van een geschikte locatie.

Stilte dienst

In de vorm van een dienst of meeting geef ik een introductie over “leven vanuit de Stilte”. Aanvraag in overleg voor je groep of gemeente.

Stilteweekenden o.l.v. Lucas Boersma

Mijn vroegere medewerker Lucas Boersma organiseert Stilteweekenden in samenwerking met “Leven vanuit rust”. email: info@leven-vanuit-rust.nl

Kapelraam Abdij Lilbosch

Stilteweekenden voor vrouwen

Rita van Herk organiseert Stilteweekenden voor vrouwen. Zij is verbonden met de getijdengemeenschap van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen en is daar retraitebegeleider. Als je interesse hebt, kun je je bij haar aanmelden via mailadres: ritavanherk@gmail.com